OIS: Bona Pràctica en immigració

La reconeguda entitat Observatori del Tercer Sector ha publicat recentment en format digital el seu tercer número de la col•lecció Experiències OTS, sota el títol Bones pràctiques de defensa i promoció dels drets humans des d’organitzacions del tercer sector. Aquesta nova publicació de l’OTS inclou cinc iniciatives, i entre elles, la de l’Observatori de la Immigració a Sabadell (OIS). Experiències OTS és una col·lecció creada per l’Observatori del Tercer Sector que recull i analitza bones pràctiques, casos i exemples d’accions concretes d’entitats del tercer sector. Les experiències s’exposen de la mà de les pròpies organitzacions que exposen els seus projectes i iniciatives. La finalitat d’aquesta publicació és contribuir a la difusió d’aquestes propostes i compartir experiències i aprenentatges que poden ser d’utilitat per a la resta d’entitats del tercer sector.

El tercer quadern de la col·lecció Experiències OTS, consultable gratuïtament a la web de l’OTS, es titula Bones pràctiques de defensa i promoció dels drets humans des d’organitzacions del tercer sector. Sota aquest títol s’hi han recopilat cinc pràctiques d’entitats no lucratives treballen en favor de la promoció i la defensa dels drets humans de diversos sectors i àmbits temàtics. Les entitats són Acció Escolta de Catalunya, APPS (Federació Catalana Pro Persona amb Discapacitat Intel·lectual), Enginyeria sense Fronteres i Institut de Drets Humans, Veterinaris sense Fronteres i també l’Observatori de la Immigració a Sabadell (OIS).

Dins de la publicació, cada una de les experiències s’analitza a través d’una breu fitxa descriptiva seguida d’una anàlisi on s’hi recullen els elements més destacats i de major rellevància, els seus objectius, el funcionament i també les tasques que s’hi desenvolupen. Finalment es repassen les aportacions positives i els possibles aprenentatges de cadascuna d’elles.

L’Observatori del Tercer Sector es defineix com un centre de recerca especialitzat en el tercer sector que té la finalitat d’aprofundir i incrementar el coneixement sobre aquest sector i treballar per a la millora en el funcionament de les organitzacions no lucratives. Els seus àmbits de treball són l’estudi de l’estructura del tercer sector, el funcionament de les organitzacions i també els àmbits i temes d’interès de les organitzacions del tercer sector.

Més informació a:
OTS: http://www.tercersector.org.es/php/index.php

Al quadern: http://www.tercersector.org.es/pdf/publicacions/2008_11_BPDDHH.pdf

Deixa un comentari