15J: Dia contra els CIES #15JCIErre

Dia contra els CIEs a BarcelonaAquesta setmana, des del passat dia 9 fins el 15 de juny se celebra arreu de l’Estat Espanyol la campanya #15JCIErre per consolidar el dia 15 de juny com a Dia contra els CIEs. Una jornada que, impulsada per diverses entitats de defensa dels drets del col·lectiu migrant, se celebra per segon any consecutiu amb la finalitat de visibilitzar la injustícia i la vulneració de drets humans dins dels Centres d’Internament per a Estrangers.

Per tal de conscienciar i cridar a la mobilització ciutadania per assolir el tancament d’aquests centres, diferents ciutats promouen activitats de denúncia. A Barcelona, ja s’han dut a terme diverses accions i estan convocades d’altres per demà dissabte 14 i diumenge 15 de juny: concerts, exposicions, projeccions de documentals, activitats de sensibilització o una roda de premsa.

Enguany cal destacar la denúncia concreta a companyies aèries com Air Europa i Swift Air, que han rebut el generós suport econòmic per part del Ministeri d’Interior espanyol per dur a terme deportacions forçoses i col·lectives amb diners públics, accions prohibides per diversos tractats internacionals de drets humans. A través de la campanya Vols de la Vergonya s’exposa i es denuncia aquest fet.

Per a més informació de la iniciativa i de tots els actes convocats per als propers dies, consulteu les webs de la campanya Tanquem els CIEs, la campanya estatal CIEsNo i el blog per al Dia contra els CIEs. Doneu el vostre suport virtual a la campanya, aquí.

Deixa un comentari