OIS a les aules

IES Ferrab Casablancas (Foto: Ajuntament de Sabadell)La Lliga dels Drets dels Pobles juntament amb el IES Ferran Casablancas impulsen un any més el concurs de contraportades per la revista Papers.

Fa ja uns set anys que la Lliga impulsa aquest concurs implicant a l’alumnat de batxillerat artístic per tal que dissenyin una contraportada per a la revista. La temàtica, any rere any, té a veure amb una de les campanyes de sensibilització i denúncia que porta a terme l’entitat. Entre les propostes presentades s’escullen les guanyadores que il·lustraran la darrera pàgina de la revista al llarg del proper any.

Aquest curs, el tema escollit per a treballar amb els i les alumnes és l’immigració i concretament l’existencia dels CIEs (Centres d’Internament per a Estrangers).

Amb la finalitat de ser un proposta de sensibilització entre els més joves, el concurs de contraportades de la revista Papers és una bona eina pedagògica per treballar els conflictes i els drets humans de diversos col·lectius, en aquest cas, del col·lectiu de persones estrangeres en situació administativa irregular que es reclouen als CIEs.

Amb el suport del documental Sobren raons, impulsat per la campanya Tanquem els CIEs, dos membres de l’OIS varen passar pel IES Ferran Casablancas per exposar la greu situació i la vulneració de drets fonamentals que pateixen les persones recloses als CIEs. Després de posar sobre la taula la situació actual d’aquestes instal·lacions, les recurrents violacions de drets humans i el tracte degradant envers als reclosos, es va projectar el documental. Al final d’aquesta sessió, es va emplaçar al l’alumnat a participar en el concurs de contraportades. Un exercici que, pel grup de batxillerat artístic, suposa una pràctica útil pels seus estudis i que alhora permet treballar i interioritzar aquesta problemàtica concreta sobre drets humans i desenvolupar-la amb un treball específic.

A finals de curs, quan s’entreguin les propostes de contraportades, s’escolliran les propostes guanyadores que i·l·lustraran la revista Papers. No obstant, tots els treballs seran publicats i reconeguts en la revista Papers.

Bona feina i bona sort als i les participants!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: