Premi contraportades 2016

contraportada_refugiatsLa 9a edició del concurs de contraportades amb l’alumnat de Batxillerat artístic de la IES Ferran Casablancas ja té premiats!

Les propostes escollides són de les de Viena Boedo, Clara Borrell i Miroslay Moran.

D’entre la vintena de propostes presentades enguany, la Lliga dels Drets dels Pobles i l’OIS ha escollit aquestes tres propostes sobre els drets de les persones refugiades i migrades per il·lustrar els tres propers números de la revista Papers. En el vigent número 62, ja poden veure’s totes les contraportades.

De de la Lliga i l’OIS agraïm la participació de totes les persones les felicitem per la feina ben feta a totes elles. No ens oblidem tampoc de la bona acollida de l’equip docent del IES. Fins l’any vinent!

Les contraportades premiades pertanyen, per ordre, a: Viena Boedo, Clara Borrell i Miroslay Moran.

contraportada_refugiats CarlaBorrellRevistaPapers1  Miroslay%2cMoran Misut_REVISTA PAPERS1

El concurs de contraportades de la Lliga dels Drets dels Pobles és una iniciativa educativa que cada any, i des de en fa 9, treballa a l’aula, diverses situacions i conflictes d’arreu del món on es vulneren els drets humans.

A més de donar a conèixer la tasca que desenvolupa l’entitat amb les campanyes i projectes de sensibilització i cooperació internacional, aquest concurs vol anar més enllà. Pretenem fomentar actituds crítiques amb la realitat i, sobretot, exercir la capacitat de crear propostes d’acció transformadores, en aquest cas des de la vessant artística, combinada amb la denúncia i la solidaritat.

Enguany, el tema tractat ha estat la crisi humanitària dels refugiats sirians a les portes d’Europa. Parlant des d’una visió crítica amb la Unió Europea, el trist debat sobre quotes i sobretot, mostrant l’evident vulneració de drets humans per part de l’Europa fortalesa, els nois i noies han creat aquestes obres que podeu veure a la revista Papers 62.

A més a més, aquest any, i amb col·laboració amb l’SCAI i la plataforma Stop Mare Mortum, vam celebrar un debat obert sobre migracions i drets de les persones refugiades amb tot l’alumnat de 1er i 2on de Batxillerat del centre. Agraïm també a totes elles la seva col·laboració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: