És hora d’un Pla B per EU

Per què parlem d’una crisi dels refugiats? Per què no parlem de la omissió de l’obligació dels estats per vetllar i protegir els drets de les persones? On són els fonaments i valors europeus?

Els murs i les fronteres ens fan viure més segurs? O precisament, aixecar fronteres és el que fa crèixer encara més els discursos xenòfobs arreu d’Europa?

Per què no s’agilitzen els mecanismes ja existents per entrar de manera segura a Europa (visats, asil, reagrupament familiar…) i així, acabar amb el negoci del tràfic de persones? Qui hi guanya amb tot això? Si els drets humans són per a tothom, perquè hi ha lleis que dicten drets diferents segons la nacionalitat?

logo_planBAquestes són només algunes preguntes que ens respon Itziar Ruiz Giménez, en el marc de la iniciativa un plan B para Europa, que va sorgir fa ja alguns mesos amb el suport de Yanis Varoufakis, Noam Chomsky, Eric Touissant o Susan George entre molts altres; i que pretén fer un front comú amb les esquerres europees.

Plan B para Europa vol proposar alternatives a les polítiques europees actuals, ja que es fa palès que el pla A no funciona. Austeritat,privatitazacions,murs i externalització de fronteres, acords i pactes encoberts com el perillós TTIP… Potser milloren dades macroeconòmicaques, però no milloren la vida de les persona, ja que es constata una més que evident pèrdua de drets (per a migrants, però també per a europeus) i una flagrant manca de transparència i democràcia.

Us convidem a veure el vídeo i informar-vos sobre Plan B para Europa i les seves properes mobilitzacions pel 28 de maig.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: