Sense art, no hi ha revolució

Contraportada premiada, d'Iris Ledesma

Contraportada guanyadora el 2014

Es diu que no hi ha hagut cap revolució sense art o sense artistes. L’art és comunicació i pot contenir missatges transformadors.

Així ho pensem des de la Lliga dels Drets dels Pobles juntament amb el IES Ferran Casablancas, que un any més impulsem el concurs de contraportades per la revista Papers.

Aquest any, el 9è, el tema tractat no podia ser altre que la crisi humanitària dels refugiats sirians a les portes d’Europa. Des d’una visió crítica amb la Unió Europea, el trist debat sobre quotes i sobretot, destacant la evident vulneració de drets humans, es va plantejar un debat entre els nois i noies per tal de fomentar una actitud crítica, sensibilitzar sobre la qüestió i promoure una acció transformadora: la creació d’una contraportda amb un missatge en solidaritat a les persones refugiades i exigint el respecte als drets humans.

Per ara, els nois i noies treballen en les seves propostes. Des de la Lliga i l’OIS animem a tots i totes les participants del concurs. Farem saber la proposta guanyadora durant les propotes setmanes. Molta sort!

Foto: artforamnestyus.tumblr.com

Imatge: artforamnestyus.tumblr.com

El passat divendres 1 d’abril dos membres de la Lliga i de l’OIS varen ser al IES Ferran Casablancas amb els nois i noies que cursen el Batxillerat artístic. Un any més es presentava el concurs de contraportades per a la revista Papers, engany sobre els drets de les persones refugiades.

La iniciativa del concurs de contraportades porta cada any al IES Ferran Casablancas les diverses temàtiques i campanyes de sensibilització i denúncia que es treballen des de la Lliga. A més de donar a conèixer que la tasca que desenvolupa l’entitat, la proposta del concurs de contraportades vol anar més enllà. A nivell pedagògic es cerca el foment d’actituds crítiques amb la realitat i sobretot, exercir la capacitat de crear propostes d’acció transformadores, en aquest cas la creació d’una contraportada amb un missatge de denúncia o de solidaritat.

Entre les propostes presentades s’escolliran les 3 guanyadores que il·lustraran la darrera pàgina de les revistes que s’editaran al llarg del proper any.

Durant els 9 anys de concurs, s’ha treballat el conflicte de Txetxènia, de la RDCongo, Colòmbia i els desplaçats interns o els CIES, entre moltes altres qüestions.

Bona feina i bona sort als i les participants!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: