La lluita contra el creixement de l’odi

Dialegs de SOS Racisme (Foto: Twitter Ateneu Barcelonès (@ateneubcn)Avui us oferim l’audio de la taula rodona La lluita contra el creixement de l’odi, celebrada el passat 12 de novembre i organitzada per SOS Racisme. Una jornada centrada en la anàlisi del discurs polítíc d’extrema dreta, tant a nivell nacional com internacional, per tal de cercar i oferir eines per fer-hi front des de la societat civil. Un discurs, basat en la discriminació i la xenofòbia, capaç d’atreure i convèncer població i que s’articula no només en partits polítics com Plataforma x Catalunya, sinó també en entitats i espais de lleure com llibreries, concerts, o centres socials, com el Casal Tramuntrana o la Llibreria Europa, malauradament actius actualment.

En aquesta jornada hi van participar el periodista de tv3, Toni Cruanyes, el periodista del setmanari La Directa, Betran Cazorla, l’historiador especialitzat en el moviment skin-head Carles Viñas i finalment Miguel Ángel Aguilar, fiscal especialitzat en delictes d’odi i discrimanació.

Les raons de l’evolució i el creixement de l’extrema dreta, les diferències a nivell català, espanyol i europeu, eines i models usats pel moviment d’extrema dreta per crèixer i captar noves persones, les xarxes socials, el desencant amb els partits socialdemòcrates i l’augment de partits xenòfobs o la situació social i política davant les futures eleccions europees i nacionals varen ser algunes de les qüestions que van centrar aquest interessant debat.
Escolteu-lo integrament aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: