SOS Racisme: Informe 2013

Informe anual 2013 SOS RacismeEl passat dia 19 de setembre es presentava a Madrid el darrer Informe anual 2013 sobre el racisme a l’Estat espanyol elaborat per la Federació d’Associacions de SOS Racisme a Espanya.

Des de fa 17 anys, la Federació de SOS Racisme analitza any rere any la situació de discriminació que viuen les persones estrangeres dins les fronteres espanyoles, basant-se en els casos denunciats a les diverses seus de SOS Racisme de l’Estat i també amb un exhaustiu recull de premsa.

Enguany, l’Informe 2013, destaca les conseqüències discriminatòries de determinades polítiques, tant a nivell estatal com europeu: la incidència de la reforma sanitària sobre el col·lectiu migrant i la diferència de criteris entre les comuitats autònomes dins l’Estat, la violència estatal i policial de les polítiques d’estrangeria i de controls fronterers, però també, les situacions d’abusos de poder ens diferents àmbits, des de les detencions policials per criteris ètnic, la situació dins dels CIES (on alguns casos de desatenció mèdica que han acabat amb mort) o també discriminacions dins l’àmbit laboral, en l’accés a l’habitatge. També s’hi inclou l’anàlisi del racisme i la xenofòbia a peu de carrer, tant per part de la ciutadania autòctona com, i de manera preocupant, en el discurs de la classe política.

Podeu descarregar-vos el resum executiu, l’Informe íntegre 2013 o bé escoltar la presentació de l’Informe feta a la llibreria Traficantes de Sueños a Madrid.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: