Informe Frontera Sur 2012

Informe Frontera Sur 2013 (APDHA)Després de l’aturada d’aquest agost, reprenem l’activitat al blog de OIS amb la difusió del darrer informe de l’Asociación Pro-Derechos Humanos de Andaluncia (APDHA): Derechos Humanos en la Frontera Sur 2013.

Recuperem el present informe, presentat el passat març i de periodicitat anual. Destaca no només l’anàlisi estadístic i el balanç sobre el flux migratori de persones que creuen l’Estret de Gibraltar, sinó també altres aspectes rellevants.

Entre diverses qüestions, l’informe Derechos Humanos en la Frontera Sur 2013 recull també dades i reflexions sobre la política migratòria de l’Estat Espanyol. Com la partida de 50 milions d’euros per aturar la immigració irregular a les fronteres espanyoles. Una partida que contempla pressupostos pel manteniment dels CIES, el reforçament de les fronteres a Ceuta i Melilla o els més de 25 milions d’euros destinats a les qüestionables repatricions forçoses. Bons indicadors que evidencien com l’estat tracta a les persones migrants: amb repressió, control i empresonaments sense tenir en compte els drets humans més bàsics.

Per altra banda, també es ressalta la situació de racisme institucional i social, les agressions i la violència que pateixen diàriament les persones d’origen subsaharià quan arriben a territori fronterera, com Marroc o Algèria. L’informe afirma que aquests països, i especialment Marroc, “se está convirtiendo en la policía de fronteras de Europa”.

A l’informe també hi trobareu informació interessant sobre les rutes migratòries dins el continent africà, la incidència d’aquestes polítiques sobre la vida de les persones migrants amb mapes detallats sobre els camps d’internament o la mortalitat dels i les migrants, experiències positives com la celebració del Fòrum Social Magrebí a Oujda i, en clau internacional, la realitat migratòria a països com Grècia o Itàlia.

Us recomanem aquest bon anàlisi de les polítiques migratòries en clau estatal, europea i internacional.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: