Els CIEs a Europa

MigreuropDes de l’entitat i grup d’estudi Migreurop, avui donem a conèixer la situació dels centres d’internament i altres espais de reclusió i detenció de persones estrangeres en situació irregular a tota Europa.

Migreurop ofereix un mapa explícit i detallat sobre l’evolució i l’increment d’aquests espais des de l’any 2000 fins el 2012. Les dades que s’hi ressalten són la ratificació dels Acords de Schengen o la membresia a la Unió Europea de cada país, cosa que implica el compromís per l’eliminació progressiva de fronteres i controls a nivell europeu, així com els diferents tipus de centres existents. Actualment a Europa hi trobem des de centres de detenció per a persones pendents de ser expulsades, centres de retenció per persones que acaben d’arribar a un país fins a presons de dret comú usades per reternir a immigrants no regularitzats.

Una bona eina per comprendre perquè es critica l’anomenada Europa Fortalesa i com l’administració pública i els estats europeus segueixen reproduint la relació entre immigració i perill o delinqüència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: