Dia contra el Racisme i la Xenofòbia

Dia Internacional contra el racisme i la xenofòbiaEl proper dijous 21 de març se celebra el Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia.

Una data escollida per no oblidar les víctimes del racisme arreu del món i homenatjar els fets de Sharpeville, a Sudàfrica, el 21 de març de 1960, quan un grup de persones van ser assassinades per defensar els seus drets durant l’Apartheid.

Un dia per reprendre les forces per a reivindicar i denunciar que, encara avui, la discriminació per raó d’origen o ètnia, genera greus desigualtats en l’accés i exercici dels drets humans i socials més fonamentals. Des d’insults, menyspreu, prejudicis o agressions que posen en qüestió el respecte a la persona i a la seva intergritat física, com també les dificultats d’accés a serveis públics i el tracte diferencial que reben moltes persones immigrants. Un bon exemple el trobem a casa nostra: la limitació del dret a l’atenció sanitària a les persones estrangers empadronades i la imposició de diversos nivells d’assistència sanitària, en funció de l’empadronament i la cotització a la seguretat social. Una discriminació que significa la fi d’un dret universal: el dret a la salut.

Per a més informació, us facilitem l’enllaç a SOS Racisme, que celebra aquesta data amb una jornada d’activitats on s’inclou la presentació del 4art Informe sobre l’estat del Racisme a Catalunya.

Avui, i tot l’any, fora el racisme i la xenofòbia!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: