Càstig a Albiol

Xavier Garcia Albiol (Font: Directe.cat) Xavier Garcia Albiol torna a ser notícia als mitjans de comunicació.

Aquesta setmana s’ha sabut que el fiscal acusa l’actual alcalde de Badalona pel Partit Popular de delicte de provocació a la discriminació, pels fets de la darrera campanya electoral municipal del 2011. Garcia Albiol va ordenar la creació i el repartiment de fulletons informatius on titllava de delinqüent al col·lectiu immigrant. Més concretament, a les persones d’origen gitano romanès.

Per aquests fets, el fiscal demana per Albiol un any de presó, el sanciona a pagar una multa de 8.100 euros i també exigeix la inhabilitació especial a no ser votat durant el temps de condema.

La provocació a la discriminació, la incitació a l’odi i a la violència, així com la injúria col·lectiva i provocadora són les raons per les que el fiscal demana a l’alcade de Badalona, Xavier Garcia Albiool (PP), un any de presó, una multa econòmica per reparar el dany moral i la seva inhabilitació temporal.

En les eleccions municipals del 2011, Xavier García Albiol es presentava per primer cop a l’alcaldia de Badalona pel Partit Popular. La seva campanya electoral va basar-se principalment en un discurs racista, que atacava la població immigrant de Badalona amb una finalitat força evident d’acumular rèdit electoral en un context marcat per la crisi econòmica. Un context propici perquè idees xenòfobes i  populistesarrelin amb força, tot i que impliquin la descohesió social i puguin desencadenar situacions de violència i agressions als col·lectius migrants.

El discurs racista d’Albiol no només va aparèixer en declaracions públiques i actes electorals. Garcia Albiol va ordenar i autoritzar  la impressió de 15.000 fulletons de difusió, que van ser repartits el mes d’abril de 2011. Malgrat que el mateix Garcia Albiol sabia i reconeixia obertament que la informació que transmetia qüestionava la dignitat, l’honor i la fama del col·lectiu gitano romanès va tirar endavant aquesta acció i va participar molt activament en la repartició i difusió d’aquests fulletons a tots els barris de la ciutat. Cal afegir també que el futur alcalde de Badalona, va rebre tot el suport de la cúpula del seu partit en el procés electoral, si bé va desmarcar-se i desautoritzar les declaracions d’aquests fulletons.

Xavier Garcia Albiol (Foto: El Mundo digital) Hi ha qui afirma que la pena proposada pel fiscal és massa lleu tenint en compte el dany moral causat a tot un col·lectiu de persones i les repercussions socials d’aquestes actituds de menyspreu i d’incitació a l’odi racial, per part d’un càrrec públic (en aquells moments aspirant).

Lamentablement, l’actitud de Garcia Albiol segueix sent altiva i provocadora, tot defensant la seva actuació municipal. En una actitud confrontació i d’orgull de les seves pràctiques obertament racistes, les seves declaracions respecte a la sanció del fiscal va ser que no tenia notícia de cap notificació del fiscal i va considerar que: “la actuación del fiscal es coherente con la línea que lleva desde el año 2010”…  “Me parece el mundo al revés. Aquellos que defendemos y luchamos contra los que delinquen somos los culpables por dar nuestra opinión”. I encara afegia: “Seguiré mi línea de trabajo y mi forma de pensar no cambiará, que no es otra que defender a los vecinos de la ciudad que sufren los problemas de incivismo e inseguridad, y que son las verdaderas víctimas en este caso”.

Esperem que les actituds i pràctiques racistes, especialment les procedents de càrrecs públics, siguin castigades. Un estat de dret que garanteix els drets humans i que defensa la igualtat per a totes les persones, no pot tolerar càrrecs públics amb aquest tipus de discursos ni pràctiques.

Per més informació, us deixem els enllaços de les notícies publicades a
– Diario Público
– El País

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: