Recomanació: El tren de la memoria

Documental El tren de la memoriaEl tren de la memoria és un documental ja realitzat al 2005, que recollim en la nostra Filmografia, però que volem recuperar avui tant per la proximitat del Dia del Migrat, com també per l’anunci de fa unes setmanes sobre la possibilitat d’ampliar el permís de residència en el cas de les persones estrangeres que puguin adquirir un habitatge per 160.000 euros o més.

El tren de la memoria, dirigit per Marta Arribas i Ana Pérez, tracta sobre el procés migratori de molts ciutadans espanyols als anys ’60, quan uns 2 milions d’homes i dones joves  varen decidir anar a treballar a Alemanya empesos per la necessitat i la precarietat que patien sota la dictadura franquista.


El documental, d’uns 85 minuts de durada, presenta diversos testimonis que narren la seva experència personal. Uns testimonis que ens parlen de sentiments i sensacions de pèrdua, de vergonya o tristesa per haver immigrat per raons econòmiques. Però que també aborden qüestions com el tracte rebut per part de la societat i l’administració alemanya, les dures condicions laborals, així com la discriminació o les dificultats per viure dignament en un país que rebutjava les persones, no pel seu origen, sinó per la seva condició i classe social. Una situació que, lamentablement, encara avui és vigent tal i com ho demostra la notícia de la proposta de modificació del Decret d’Estrangeria.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: