Fracassa la convocatòria de PxC a Sabadell

Segons la notícia apareguda el mateix dimarts 15 de novembre a Vilaweb Sabadell, la convocatòria de Plataforma per Catalunya a la nostra ciutat no va tenir assistència de públic.

Diferents col·lectius locals i moviments socials van organitzar-se ràpidament el mateix dimarts passat per mostrar el rebuig de la ciutat a aquesta formació política i al seu dirigent, Josep Anglada.

Si bé es podria pensar que es tracta d’un acte puntual i aïllat, des de l’OIS, mostrem la nostra preocupació per la permissivitat en la celebració d’actes de col·lectius i formacions polítiques de tendència racista, ja sigui per guanyar vots durant la present campanya electoral o bé per difondre arguments i idees racistes i xenòfobes.

Creiem que per assolir una ciutat i una ciutadania lliure de racisme, de tòpics i estereotips és important fomentar la intergació social i el contacte entre persones autòctones i estrangeres. Però també és absolutament necessari evitar esdeveniments d’aquest caire, que sota el paraigües d’una democràcia i una llibertat d’expressió mal entesa, defensen l’atac, l’odi i el rebuig als col·lectius estrangers.

La història ens ensenya que en situacions similiars, optar per ignorar el problema o creure que el seu seguiment ínfim o minoritari deixarà d’existir per si sol, no implica fi del problema, la seva desaparició ni tant sols, la seva influència social i real en la visió i opinió de la societat.

Només amb una resposta clara i contundent, mostrant el nostre rebuig a idees que exclouen a persones, aconseguim frenar la difusió d’aquestes idees que minen la nostra convivència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: