Sabadell contra el racisme i el feixisme

Demà 12 d’octubre està previst, per segon any consecutiu, un concert neonazi a la Zona Hermètica de Sabadell.

Davant d’aquest fet, diverses entitats de la ciutat s’han organitzat per mostrar el seu rebuig a aquest acte, elaborant un comunicat, convocant una manifestació i exigint a l’Ajuntament de Sabadell que no permeti la celebració d’un concert que sols pretén donar missatges xenòfobs, racistes i clarament denunciables.

Entitats ciutadanes del barri de Gràcia, partits i moviments socials de Sabadell s’estan coordinant per aturar i bloquejar un concert neonazi que està previst que es celebri demà, 12 d’ctubre, en motiu del dia de la Hispanitat. Es tractaria d’un concert multitudinari, que l’any passat va celebrar-se a la Sala Kon-Fusion de la Zona Hermètica de Sabadell i que va aplegar a unes 250 persones afins a la ideologia neonazi.

Arran del concert de l’any passat, varen obrir-se diligències en contra els organitzadors, ja que la Fiscalia va entendre que el missatge que es va transmetre durant el concert podia resultar delicte per incitació al feixisme i al odi racial. Malauradament, el cas encara no està resolt ni tancat, i no hi ha hagut conseqüències pels promotors d’aquest acte. I si això no fos suficient, sembla ser que hi ha la voluntat de repetir el concert de nou.

El mateix alcalde de Sabadell ha anunciat que l’Ajuntament pendria mesures per impedir el concert, i si calia, es precintaria el local en qüestió, ja que no es pot “ser tolerant amb els intolerants”. Tot i aquestes paraules, les entitats ciutadanes es deixen clara la seva posició i afirmen que si l’administració local no ho impedeix seran els propis veïns i veïnes qui actuaran.

Des de l’OIS ens sumem a aquesta reivindicació, ens posicionem en contra d’aquest tipus d’actes que fomenten l’odi racial i demanem a l’Ajuntament de Sabadell que tingui una actitud activa per no permetre activitats d’aquest caire i també per castigar als responsables. Animem a la ciutadania a participar pacíficament en la manifestació de rebuig convocada demà 12 d’octubre a les 16h a la plaça del Dr. Robert de Sabadell. Pensem que una oposició clara i contundent a nivell ciutadà és fonamental per aturar el discurs racista i xenòfob.

També es podrà donar suport a la reivindicació veïnal a través de signatures de suport es s’estan recollint a diferents punts de la ciutat com a les seus del Casal Can Capablanca, Casal de Joves Algo Diferentes i C.S.A. La Mekànica.

Per a més informació, us oferim la notícia apareguda a Vilaweb Sabadell el passat 10 d’octubre i també com també la notícia de just fa un any, sobre el concert a la Sala Kon-fusion.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: