Garcia Albiol, incitació a l’odi i injúries

Aquest és el primer punt del manifest de SOS Racisme per acusar a l’actual alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, d’incitar a l’odi racial i difondre injúries contra col·lectius d’immigrants.

Des de la  Lliga dels Drets dels Pobles i de l’Observatori de la Immigració a Sabadell us animem a llegir el manifest i ens posicionem clarament en contra de discursos que minen la cohesió social i afavorixen els conflictes racistes. Declaracions d’aquesta mena resulten encara més preocupants quan, com passa tant sovint, són fetes amb la finalitat d’obtenir beneficis polítics i electorals.

El dia 7 de setembre, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va encarar el judici per incitació a l’odi i injúries contra col·lectius de persones immigrades. Aquest judici ha arribat per la querella interposada per les entitats SOS Racisme i FAGIC (Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya) ja que per aquestes, les paraules i discursos del nou alcalde de Badalona promouen l’odi racial i injúries. En paraules del mateix manifest “Ambdós, són delictes tipificats pel Codi Penal espanyol, que cap ciutadà, independentment de la seva professió o càrrec polític, pot infringir. Els articles 510.1 i 510.2 així ho estipulen, i així s’ha de fer efectiu.”

No és la primera vegada que Garcia Albiol expressa idees d’aquest estil. Ja en passades campanyes electorals municipals, el líder del PP a Badalona utilitzava discursos xenòfobs en els seus parlaments, amb la finalitat d’aconseguir rèdits electorals. Ahir però, lluny de retractar-se’n, Garcia Albiol es referma en els seus comentaris on relaciona obertament la comunitat romanesa amb la delinqüència. A més, reb el suport de la cúpula del seu partit, ja que la presidenta del PP a Catalunya va acompanyar-lo en el judici.

Davant d’aquests fets, des de l’OIS lamentem profundament tant per les declaracions en si mateixes, però encara més qui les fa. Entenem que el poder polític, les administracions públiques i les autoritats de cada municipi han de vetllar pel benestar i la cohesió a les nostres ciutats i viles. Discursos xenòfobs basats en generalitzacions d’actituds individuals cap a tot un col·lectiu o declaracions més aviat properes a estereotips i no a una anàlisi rigorosa de la realitat social, són una clara irresponsabilitat. I resulten molt més greus quan, qui les fa, és un càrrec públic.

Per aquesta raó, entenem que discursos i declaracions d’aquest nivell de violència no poden ser acceptats en cap cas, per la intelorància de les seves paraules, per la falsetat d’aquiparar delinquència i immigració i evidentment, per fomentar l’odi racial i la injúria, delictes tipificats al Codi Penal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: