Properes eleccions: els immigrants decidiran

El proper 22 de Maig se celebraran a la ciutat de Sabadell i a la resta de municipis de l’estat Espanyol, les eleccions municipals. Enguany, i per primer cop podran participar en aquesta contesa electoral una part de la ciutadania sabadellenca immigrada, fins ara exclosos del fet de la participació política, almenys pel que fa a la representativa.

Segons l’article 13.2 de la Constitució, només els espanyols són titulars dels Drets polítics reconeguts en la mateixa, tret que, en atenció als criteris de reprocitat, es pugui establir per tractat o llei el dret de sufragi actiu en les eleccions municipals.

Entenem que aquests convenis suposen un avenç innegable en la conquesta de Drets de les persones estrangeres, les quals veuran reeixida la participació en la decisió del rumb polític de les seves viles i ciutats, fet que és el principi d’un camí cap a una plena participació en la ciutat d’acollida.

Les persones originàries dels següents països: Bolivia, Colòmbia, Ecuador, Noruega, Nova Zelanda, Paraguay, Perú, Xile i Cap Verd, a més de les comunitàries, tindran la oportunitat d’exercir el dret a vot, i malgrat que limitada, creiem que en general és un bona notícia per al futur reconeixement universal del dret a vot.

Els antecedents de campanyes electorals recents han ofert un espectacle negatiu d’utilització de la realitat de les migracions des d’un punt de vista electoralista, que en alguns casos s’ha deixat portar a la xenofòbia i el racisme. En aquest context, cridem a la participacions activa de la comunitat migrant i en primer lloc, a la necessària inscripció al cens electoral.

Informació sobre els requisits per a votar a Sabadell. Per a més informació, entreu a les pàgines web de l’Instituto Nacional de Estadística o bé l’associació FERINE

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: