Acte Legislació i Immigració i reivindicació 18 desembre

La trentena d’entitats que varen signar el manifest del passat 18 de desembre, organitzen una conferència sobre la legislació d’estrangeria a nivell europeu i espanyol, el proper dijous 15 de gener al Casal Pere Quart de Sabadell, donant continuïtat així a la reivindicació pel Dia Internacional de l’Immigrant.Legislació i Immigració: Per una llei més humana, és el nom escollit per a la conferència que vol seguir amb la mobilització per la commemoració del Dia Internacional de l’Immigrant a Sabadell, iniciada el passat mes de desembre.

El passat dia 18 de desembre, una trentena d’entitats de la ciutat, tant de persones estrangeres de diversos orígens, així com també entitats de suport al col·lectiu immigrant, varen donar suport al Manifest pels Drets de les persones immigrades, en un acte públic de lectura del text. Amb aquesta senzilla acció, que va agrupar nombroses persones, es pretenia recordar aquesta data i sobretot oferir informació a la ciutadania per tal d’apropar-se a la realitat de la població immigrada, que veu com el seu dia a dia queda fortament condicionat per les restrictives lleis d’estrangeria.

Amb aquesta mateixa intenció, les entitats convocants presenten una segona acció el proper dijous 15 de gener, a les 19h al Casal Pere Quart: una conferència sobre la Directiva Europea del Retorn (també coneguda com la Directiva de la Vergonya) a càrrec de la catedràtica de Dret del Treball de la UPF, Julia López, qui exposarà el contingut de la llei destacant aquells punts més qüestionables per la vulneració de drets que suposen. En segon lloc, una representant de l’SCAI intervindrà per destacar alguns casos atesos, on es mostren tant les dures restriccions i limitacions de la llei d’estrangeria espanyola, com també l’arbitrarietat en la seva aplicació; i per tant, la manca d’igualtat de les persones davant la llei. Una situació que també afecta un bon nombre de sabadellencs.

Aquest acte també vol ser el tret de sortida per iniciar oficialment la recollida de signatures de suport al Manifest pels Drets de les persones Immigrades. Amb el suport rebut, tant de persones individuals com de col·lectius, es pretén mostrar a les autoritats la preocupació social sobre aquesta realitat i el suport a les persones immigrades per tal que aquestes també puguin assolir la condició de ciutadans i ciutadanes.

Entitats convocants:
Ass. Africana de Sabadell, Ass. Amic de Sedhiou Kandeema, Ass. Boliviana del Vallès, Ass. Catalana d’Estudis Islàmics, Ass. Catalana de Bollywood, Ass. Ciutadans de Guinea Conakry Residents Valles, Ass. Cultural Islàmica Ar-risalah Vallès Occ., Ass. d’immigrants (ressortissane) de Senegal, Ass. de Burkina Faso, Ass. de Malienses de Sabadell, Ass. de dones Africanes de Sabadell, Ass. de Uruguayos, Ass. del Oriente Boliviano, Ass. Diannah-Ba de Catalunya (ajuda i acció), Ass. Hispano Latina del Vallès, Ass. Latinoamericana de Sabadell, AMAS (Asociación Multicultural Activa Solidaria), Ass. Nigerians de Sabadell, Ass. per a la defensa del medi ambient de Balandou-APROMAB, Ass. residents de Costa d’Ivori, Ass. Sòcio-Cultural Anasiha, Ass. Sòcio-Cultural Al-Tanauir de Catalunya, Càritas Interparroquial de Sabadell, Centro Cultural de Inmigrantes, Comissió Catalana d’ajuda al refugiat – CEAR, Coordinadora d’associacions de la Festa de la Diversitat, Casal de Cubà de Sabadell, Drapaires d’Emaús, Federació d’ Associacions de  Veïns de Sabadell (FAV), Observatori de la Immigració a Sabadell (OIS) – Lliga dels Drets dels Pobles, SCAI, Vocalia de Solidaritat de Sol i Padrís.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: