18 de desembre omple la plaça del Gas

Prop d’unes 200 persones, residents a Sabadell i múltiples orígens i procedències, varen reunir-se a la plaça del Gas per commemorar el Dia Internacional de l’Immigrant, el passat dijous 18 de desembre, amb una la concentració reivindicativa i pacífica.

La convocatòria per a la concentració reivindicativa impulsada per 32 entitats de la ciutat, tant entitats de persones immigrades com també entitats de suport a aquest col·lectiu immigrat, va ser acollida per un bon nombre de sabadellencs i sabadellenques. Entre els participants a l’acte, hi eren presents ciutadans anònims, representants d’entitats de col·lectius d’immigrants i d’entitats locals, així com també alguns representants polítics.

L’acte va ser curt i senzill però amb un missatge ben clar. Després de l’actuació de hip-hop de tres joves sudamericans de diverses nacionalitats, es va procedir a la lectura del manifest Pels Drets de les Persones Immigrades, elaborat conjuntament per les entitats implicades. El manifest, que ja s’havia fet públic amb una roda de premsa i s’havia difós en diversos mitjans locals de ràdio i premsa al llarg de la setmana, va ser llegit per diverses representats de les entitats implicades. Rere lemes com Els immigrants no som només treballadors, La crisi ens afecta a tots o bé Aquí visc i voto, es va repassar la tendència restrictiva de la legislació d’estrangeria tant a nivell estatal com europeu, es va criticar la visió utilitarista i criminalitzadora de la immigració i es va exigir unes lleis més humanes, més implicació i pressió política per de les administracions i un major esforç de la societat de destí per acollir i integrar les persones immigrades en la condició de ciutadans, amb plens drets i deures.

En finalitzar l’acte, després de la seva lectura i d’agrair la presència tant de les persones immigrades, però també de moltes persones autòctones, es va recordar als assistents la possibilitat de donar suport al manifest amb la recollida de signatures. Si el volum de signatures recollides és prou ampli, les entitats convocants ens plantegem la possibilitat d’entregar-les a les administracions local i autonòmica per tal de mostrar la insatisfacció i la crítica a l’actual situació de les persones immigrades i la seva manca de drets i igualtat amb la ciutadania catalana. Ara per ara, es segueixen recollint signatures a la seu de la Lliga dels Drets dels Pobles i de l’SCAI.

La data màxima de recollida de signatures serà el proper 15 gener, quan se celebrarà un acte al Casal Pere Quart per exposar els continguts de la Directiva Europea del Retorn, també coneguda com la Directiva de la Vergonya. L’acte serà a càrrec de la catedràtica de Dret del Treball de la UPF, Júlia López, qui donarà a conèixer els punts més qüestionables per la permissivitat i la vulneració de drets fonamentals que implicarà aquesta nova legislació, com ara la detenció fins a 18 mesos per una falta administrativa o la detenció de menors d’edat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: