32 entitats celebraran el 18 de desembre

El proper dijous 18 de desembre es commemora el Dia Internacional del Migrant. Per celebrar aquesta diada, bona part de les entitats de persones immigrades de la ciutat i les entitats de suport al col·lectiu immigrant han dut a terme una iniciativa conjunta: l’elaboració d’un manifest per reivindicar els drets de les persones migrades. L’OIS hi participa activament.

En aquest manifest, les entitats sota signants ofereixen la seva perspectiva sobre la situació actual, que marcada pel context de crisi econòmica a nivell mundial, imposa significatives retallades dels drets del col·lectiu immigrant i falses acusacions envers aquest. Així doncs, el manifest critica l’actual llei d’estrangeria espanyola per la seva duresa i la seva tendència cap a la restricció de les condicions d’accés i estada legal al país, així com també es qüestiona la visió utilitarista de la immigració, considerant les persones immigrades solsament en la seva dimensió laboral de mà d’obra, sovint precària. Altres problemàtiques que es posen de relleu són l’aprovació de la Directiva Europea del Retorn o l’arbitrarietat en l’aplicació de la normativa d’estrangeria. Aquest i altres punts han estat recollits per exposar les actuals discriminacions per raó d’origen que també sorgeixen en la nostra ciutat.

La finalitat del manifest és informar a la ciutadania sabadellenca sobre quina és l’actual situació de les persones immigrades i les seves problemàtiques davant les actuals legislacions que els condicionen. D’aquesta manera, es pretén contribuir a fomentar el respecte als drets fonamentals per a tota la ciutadania, fer present el passat migratori recent d’Espanya i Catalunya com a base per crear empatia i solidaritat, i sobretot, per part de les entitats convocants i la ciutadania en general, aprofundir en el compromís ciutadà de treballar en favor de la convivència.

El manifest serà presentat públicament en roda de premsa el proper dimarts 16 a la seu de l’SCAI (Servei Ciutadà d’Acollida a l’Immigrant), on s’anunciarà també la concentració ciutadana i reivindicativa prevista pel dijous 18 de desembre al centre de la ciutat.

Les entitats convocants són:

Ass. Africana de Sabadell, Ass. residents de Costa d’Ivori, Ass. de Malienses de Sabadell, Ass. de dones Africanes de Sabadell, Ass. Diannah-Ba de Catalunya (ajuda i acció), Ass. Amic de Sedhiou Kandeema, Ass. Ciutadans de Guinea Conakry Residents Valles, Ass. d’immigrants (ressortissane) de Senegal, Ass. de Burkina Faso, Ass. per a la defensa del medi ambient de Balandou-APROMAB, Ass. Nigerians de Sabadell, Ass. Sòcio-Cultural Al-Tanauir de Catalunya, Ass. Catalana d’Estudis Islàmics, Centro Cultural de Inmigrantes, Ass. Sòcio-Cultural Anasiha, Ass. Cultural Islàmica Ar-risalah Vallès Occ., AMAS (Asociación Multicultural Activa Solidaria), Ass. del Oriente Boliviano, Ass. Latinoamericana de Sabadell, Ass.de Uruguayos, Ass. Catalana de Bollywood, Ass. Boliviana cultural-deportiva del Vallès, Ass. Hispano Latina del Vallès, SCAI, Càritas Interparroquial de Sabadell, Casal Cubà de Sabadell, Drapaires d’Emaús, Observatori de la Immigració a Sabadell (OIS) – Lliga dels Drets dels Pobles, Federació d’ Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), Vocalia de Solidaritat de Sol i Padrís, Coordinadora d’associacions de la Festa de la Diversitat, Comissió Catalana d’ajuda al refugiat – CEAR

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: