L’OIS signa un conveni amb l’Ajuntament de Sabadell

L’OIS (Observatori de la Immigració a Sabadell) i l’Ajuntament de Sabadell han signat un conveni de col·labaració per dos anys que permet desenvolupar la tercera etapa de l’OIS per aquest nou curs, el projecte Trencant estereotips. Educar per la convivència i la ciutadania.

En la roda de premsa s’ha exposat l’objectiu comú d’apropar la població majoritària i la població nouvinguda per tal de construir, col·lectivament, una nova ciutadania sense discriminacions. La voluntat tant de l’OIS com també de l’administració local és superar l’estat de coexistència pacífica entre comunitats per assolir un grau més a nivell ciutadà, és a dir, assolir la plena ciutadania en un context de convivència que faciliti poder compartir els mateixos espais i entorns, i alhora, les relacions normalitatzades.

Per altra banda, la presidenta de la Lliga dels Drets dels Pobles, també ha destacat la importància d’establir una col·laboració d’aquest tipus, ja que no es tracta d’un acte puntual o concreta, sinó que es perllonga en un periode de tamps més llarg, en el qual es treballarà durant dos anys.

El nou projecte de l’OIS es basarà en tres línies de treball principals:

  • La recerca: Actualització de dades demogràfiques a Sabadell, recuperació de bones pràctiques en la gestió del fet migratori i l’anàlisi de la realitat local amb estudis com el realitzat en col·laboració amb el Consell d’Europa.
  • La anàlisi i la reflexió: Disseny i realització de tallers educatius dirigits a la població majoritària per tal de debatre i reflexionar sobre la immigració amb la finalitat de trencar tòpics i estereotips.
  • La sensibilItzació: Realització de actes públics, especialment taules rodones, obertes a tota la ciutadania que donin informació de diversos àmbits sempre relacionats amb la immigració, des d’una perspectiva local i donant veu als propis protagonites.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: