L’OIS presenta un estudi sobre els estereotips envers el col·lectiu immigrant al Consell d’Europa

Sabadell, 26 de març del 2008 – Dues membres de l’Observatori de la Immigració a Sabadell (OIS) viatgen a la ciutat francesa de Strasbourg, en el marc de la col·laboració amb el Consell d’Europa. Des de principis d’aquest any, l’Observatori de la Immigració a Sabadell (OIS), impulsat per la Lliga dels Drets dels Pobles i el Fòrum IDEA de la UAB, ha col·laborat amb el Consell d’Europa en l’elaboració d’una guia metodològica que ha d’oferir eines i mesures per a l’àmbit local per trencar tòpics i estereotips de la població autòctona respecte a les persones immigrades, des d’una perspectiva europea.

Al llarg dels mesos de gener i febrer, la tasca de l’OIS s’ha basat en l’adaptació a la realitat local i la distribució d’una enquesta a una mostra de prop d’un centenar de persones immigrades residents a la ciutat. Per tal de garantir-ne la representativitat, s’ha tingut especialment en compte aquells col·lectius més nombrosos a Sabadell: el llatinoamericà (Bolívia i Equador), el magribí (Marroc) i el col·lectiu de l’Europa de l’Est (Romania).

Precisament aquesta setmana, a la ciutat francesa de Strasbourg, seu del Consell d’Europa, tindran lloc les sessions de treball on es debatrà amb altres equips d’investigació europeus la preparació i l’elaboració final de la “Guia per assolir una major Cohesió Social en una Europa multicultural, per superar els estereotips sobre els immigrants i els seus descendents”. I el proper divendres 28 de març, dues membres de l’Observatori de la Immigració a Sabadell (OIS) presentaran davant del Consell d’Europa, i en concret de la Divisió per al Desenvolupament de la Cohesió Social, els resultats obtinguts a Sabadell a través d’aquesta enquesta.

Al llarg de les dues jornades de treball s’abordaran també altres temes rellevants com la concreció i definició de conceptes bàsics com tòpic i estereotip, la diversitat de prejudicis en relació a la situació administrativa (legal o irregular) de les persones estrangeres o els tòpics associats amb l’ocupació de l’espai públic, sobre els quals s’aportaran noves idees i propostes per a seguir aprofundint i treballant en la cohesió social a les nostres ciutats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: