La Lliga dels Drets dels Pobles participa en l’elaboració del document final del Consens Social de les Migracions de Catalunya

Es presenta públicament el document definitiu del Consens Social sobre Migracions a Catalunya (CSM) que va ser consensuat en les jornades de treball del 21 i 21 d’abril de 2006.

El passat divendres i dissabte 21 i 22 d’abril es van celebrar a IEMED (Institut Europeu de la Mediterrània) les jornades finals del Consens Social sobre Migracions a Catalunya (CSM), promogut promogut conjuntament entre Càritas Barcelona i CCAR (Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat) entre altres entitats catalanes.

En aquestes dues sessions, s’hi van discutir les propostes i esmenes sobre el document base del CSM aportades per les més de 70 entitats participants obtinguts en diverses jornades de treball i tallers sectorial i regionals. La discussió i el debat van finalitzar sense la necessitat de cap votació, ja que totes les propostes finals varen ser aprovades amb el consens unitari i amb l’aprovació total i conjunta de tots els participants.

El document definiu del CSM es presenta com una proposta on es reflexa la voluntat i la posició de les entitats catalanes que treballen el fet migratori a arreu de Catalunya. El document preten ser una eina útil per a la definició d’un model d’integració vàlid pel nostre país de cara a una societat de futur, enfocat cap a l’any 2020. Per aquest motiu, el document serà presentat davant de les institucions polítiques del país així com també a partits polítics, entitats socials i al conjunt de la societat.

En un futur immediat, el CSM pretén mantenir i ampliar la seva xarxa impulsora, donar continuïtat al procés de consens ja iniciat i treballar també als municipis i als barris catalans a través d’activitats pròpies o activitats proposades pels mateixos agents socials locals. També es donarà suport a les accions encaminades en la mateixa direcció, com ara les taules de convivència, endegades ja en molts municipis.

La Lliga dels Drets dels Pobles i el Fòrum IDEA ha participat activament en aquestes jornades tan en la presència de membres de l’equip com també en la aportació de propostes, que varen ser incloses al document final que serà presentat al Parlament Català i al Síndic de Greuges, entre altres instàncies polítiques i socials.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: